Release notes 11 januari 2022

Release notes 11 januari 2022

 

Algemeen

Tijdraster
NIEUW: in het planbord, ingezoomd knelpuntenscherm, afsprakenmodule en vooruitplannen, kun je het tijdsraster in de weekweergave nu instellen op 10, 15, 20, 30, 45, 60 minuten. Voorheen was het tijdsraster altijd 10 minuten. Wanneer je bijvoorbeeld altijd alleen een activiteit start op het hele uur, het halve uur en kwart over en kwart voor, dan is het handig om het raster in te stellen op 15 minuten. Zie video kennisbank.

 

Cliënten

Prio behandelaar alleen specifieke discipline
NIEUW: Wanneer een behandelaar tot meerdere disciplines behoort, kan de behandelaar alleen voor een specifieke discipline de prio behandelaar zijn voor de cliënt. Wanneer roosterregel #36 plannen bij een vaste behandelaar ingesteld is, kun je zorgen dat alleen activiteiten van een specifieke discipline bij deze prio behandelaar gepland worden.

 

Behandelaren

Aantal activiteiten
VERBETERING: In de activiteitenkaart van de behandelaar en een behandelarendomein is de mogelijke frequentie van een activiteit verhoogd van 7 keer per week naar 20 keer. Een activiteit, bijvoorbeeld, administratie, mag namelijk meerdere keren per dag gepland worden.

 

Ruimtes

Beschikbaarheid
NIEUW: Bij een capaciteitsbeperking in de agenda van de ruimte wordt nu de indien van toepassing de knelpuntmelding bij suggesties en handmatig verzetten getoond.

 

Inzicht tijdens planning

NIEUW: In het ingezoomde knelpuntenscherm en het planbord is het nu ook mogelijk om bij cliënten en behandelaren de geplande ruimte te tonen via opties. Daarnaast is het mogelijk om een specifieke ruimte te tonen en te zien welke activiteiten, cliënten en behandelaren gepland zijn. Zie video kennisbank.

 

Strategie

Strategie
MDO sorteren discipline
NIEUW: Roosterregel #33 van het MDO is gewijzigd in '. Bijvoorbeeld een MDO van een team wordt gepland op dinsdag tussen 13:00 en 14:00 deels bij arts 1 en deels bij arts 2. Door in roosterregel #33 aan te geven dat er zoveel mogelijk aansluitend gepland moet worden voor de discipline arts, worden alle cliënten van arts 1 achter elkaar gepland en alle cliënten van arts 2. Zie video kennisbank.

 

Inlees en/of uitwerktijd
VERBETERING: Roosterregel #93 ' De inlees activiteit [x] van [x] minuten wordt voor de domeinactiviteit(en) gepland en de uitwerk activiteit [x] van [x] minuten erna op dezelfde dag' is aangepast.
Het is nu mogelijk om naast de inlees en uitwerk activiteit, ook alleen een inlees activiteit of alleen een uitwerk activiteit in te stellen.

 

Planning

Groep op specifieke datum en tijd

NIEUW: In het groepenscherm kun je wanneer je klikt op het potloodje bij datum en tijd, kiezen voor een suggestie of voor een specifieke datum en tijd.

 

Filter locatie op planbord
BUGFIX: In het filter voor de locatie werd voor cliëntactiviteiten de naam van de locatie getoond en voor behandelaar activiteiten de code van de locatie. Nu wordt de naam van de locatie getoond voor zowel cliëntactiviteiten als behandelaaractiviteiten.

 

Dagplanning

Afspraak op specifieke dag en tijd
NIEUW: Naast het plannen van afspraken op suggesties is het mogelijk om direct te kiezen voor een specifieke datum en tijd. Dit is bedoeld voor afspraken welke al vaststaan en alleen nog ingevoerd moeten worden in Roosterplatform. In stap 1 van de afsprakenmodule klik je op 'kies suggestie' of 'kies specifieke datum en tijd. Zie video kennisbank.

 

Afspraak cliëntnummer
VERBETERING: Bij het maken van een afspraak, kan de cliënt ook op cliëntnummer opgezocht worden.

 

Rapportage

Rapport roosterregel #96
VERBETERING: Het rapport van roosterregel #96 is doorontwikkeld zodat als de roosterregel #96 alleen voor een bepaald domein geldt of voor bepaalde activiteiten, ook alleen deze activiteiten vermeld en geteld worden in het rapport.

 

Rapport planning behandelaar
BUGFIX: Wanneer in het rapport 'behandelaar' een specifieke behandelaar werd geselecteerd, werd deze selectie niet goed getoond. Dit is opgelost.

 

Kennisbank

Nieuw artikelen

Beschrijvingen van de volgende roosterregels zijn toegevoegd #20, #21, #22, #24, #25, #26, #28, #29, #32, #35, #36, #39, #41, #42, #43, #44, #45, #46, #47 en #48.

 

Nieuwe video’s

 

Planning tijdraster

https://support.roosterplatform.nl/portal/nl/kb/articles/planning-tijdraster-video

 

Ruimte inzicht en capaciteit

https://support.roosterplatform.nl/portal/nl/kb/articles/ruimte-inzicht-en-capaciteit-video

 

MDO r #33 sorteren discipline

https://support.roosterplatform.nl/portal/nl/kb/articles/roosterregel-33-bij-mdo-x-worden-cli%C3%ABnten-zoveel-mogelijk-aansluitend-gepland-voor-behandelaar-van-discipline-x

 

Afspraak optie suggestie en specifieke datum en tijd

https://support.roosterplatform.nl/portal/nl/kb/articles/afspraak-video

 


    • Related Articles

    • Release notes 29 januari 2021

      Release notes 29 januari 2021   Planning Roosterregel cliëntactiviteit BUGFIX: Een cliëntactiviteit kan nu tot 21.00 gepland i.p.v. tot 18.00. Zo kunnen activiteiten zoals bijv. zelf oefenen in de avond gepland worden.   Roosterregel volgorde van ...
    • Release notes 7 januari 2021

        Planning Roosterregel bij cliënt: inplannen op vast tijdstip bij specifieke behandelaren BUGFIX: Wanneer bij een cliënt meerdere roosterregels werden ingevuld van het type ‘Inplannen op een vast tijdstip bij specifieke behandelaren’ met dezelfde ...
    • Release notes 12 januari 2021

        Cliënten Agenda niet beschikbaarheid NIEUW: In de agenda van de cliënt kun je de niet beschikbaarheid ook als wens invullen. Stel een cliënt wil liever niet op woensdagmiddag ingepland worden, dan kun je de niet beschikbaarheid van de cliënt als ...
    • Release notes 19 januari 2021

        Cliënten Logging Behandelprogramma VERBETERING: In het behandelprogramma van de cliënt kun je via de knop mutaties zien welke wijzigingen in activiteiten zijn toegepast in het behandelprogramma. In deze logging wordt nu ook getoond wanneer een ...
    • Release notes 26 januari 2021

      Cliënten Filter Behandelprogramma VERBETERING: In het behandelprogramma worden alle activiteiten getoond. Er kon al gefilterd worden op activiteiten alleen voor de cliënt of activiteiten alleen voor de behandelaar. Er kan nu ook gefilterd worden op ...