Release notes 19 oktober 2021

Release notes 19 oktober 2021

 

Cliënten

Activiteit toevoegen aan behandelprogramma
BUGFIX: Een activiteit kan nu ook aan het behandelprogramma toegevoegd worden als de behandelaren alleen domeincontracten hebben.

 

Middelen

Specifieke beschikbaarheid

NIEUW: In de agenda van een middel kun je nu aangeven dat een middel niet beschikbaar is behalve voor een specifieke activiteit. In de planning wordt op het aangegeven tijdstip het middel alleen gepland bij deze specifieke activiteit. Wanneer je handmatig toch dit middel bij een andere activiteit plant, wordt dit d.m.v. een knelpunt aangegeven.

 

Strategie

Uitbreiding roosterregel #36
NIEUW: Roosterregel #36 ‘Activiteit bij vaste behandelaar’ is uitgebreid met ‘vaste behandelaar met prio gelijk of lager dan [x].
Wanneer je invult dat de activiteiten alleen worden gepland bij de vaste behandelaar met prio gelijk of lager dan 2, wordt de activiteit gepland bij vaste behandelaren met prio 1 en 2.
Zo kun je instellen dat een intake alleen bij een vaste behandelaar met prio 1 gepland mag worden en de andere activiteiten van deze discipline ook bij de vaste behandelaren met prio 2.

 

Roosterregel #39
BUGFIX: In roosterregel #39 ‘Maximaal aantal activiteiten per dag’ werden ook cliëntgebonden activiteiten alleen voor de behandelaar (bijvoorbeeld voorbereiding MDO) meegeteld. Hierdoor ontstond een onterechte knelpuntmelding. Dit is opgelost.

 

Uitbreiding roosterregel #84
NIEUW: Roosterregel #84 'Client zoveel mogelijk aansluitend plannen' is uitgebreid met 'met maximaal [x] minuten tussen activiteiten'. Roosterregel #66 maximale rusttijd tussen activiteiten blijft bestaan, maar deze niet meer gebruiken in combinatie met roosterregel #84

 

Roosterregel #88 op cliëntendomein
BUGFIX: Wanneer roosterregel #88 'De starttijd van activiteit(en) [x] moet gepland worden op [dag] tussen [begintijd] en [eindtijd]' ingevuld werd op een cliëntendomein voor een activiteit alleen voor een behandelaar bijv. voorbereiding revalidatieplanbespreking, werd de roosterregel #88 niet toegepast Dit is opgelost.

 

Roosterregel #93
VERBETERING: De suggesties bij roosterregel #93 ‘De inlees activiteit [x] van [x] minuten wordt voor de domeinactiviteit(en) gepland en de uitwerk activiteit [x] van [x] minuten erna op dezelfde dag’ zijn verbeterd. Wanneer de activiteiten ingepland zijn en je verzet bijv. de activiteit wordt in de groene suggestie rekening gehouden met de inlees en uitwerk activiteit.

 

Roosterregel #96
NIEUW: Roosterregel #96 'Planning vorige week aanhouden' kun je nu ook specifiek voor een bepaald cliëntendomein of behandelarendomein instellen.

 

Roosterregel #97
NIEUW: Roosterregel #97 ‘Plan alle cliënt activiteiten binnen een week op het maximale aantal dagen gelijk aan de hoogste frequentie activiteiten in de week’.

Wanneer je deze regel instelt zal bij 2 keer fysiotherapie en 3 keer ergotherapie, de cliënt op maximaal 3 dagen worden ingepland. Wanneer er een wijziging in het behandelprogramma wordt gedaan en naast de 2 keer fysiotherapie er nu maar 2 keer ergotherapie gepland hoeft te worden, wordt de cliënt op maximaal 2 dagen ingepland.

Deze roosterregel is een variant van roosterregel #76. Alleen in roosterregel #76 stel je zelf het aantal maximale dagen in ongeacht de frequentie in het behandelprogramma.

 

Dagplanning

Vooruitgeplande activiteit verplaatsen
BUGFIX: Een vooruitgeplande activiteit kon niet verplaatst worden in de agenda van de behandelaar. Dit is opgelost.

 

Inrichting

Beschikbaarheid
NIEUW: De beschikbaarheid zoals inplanbaar, afwezig kun je bij de inrichting een specifieke kleur geven, nu wordt zo nodig de kleur van de tekst automatisch aangepast zodat het goed leesbaar blijft in de agenda van de behandelaar. Indien gewenst kun je dit nog handmatig aanpassen bij Het is mogelijk om dit "Kleur van de tekst"

 

Kennisbank

Nieuwe video ‘cliënt afwezig’
In deze video wordt toegelicht hoe je de afwezigheid van een client in een definitieve planning kunt afhandelen.

https://support.roosterplatform.nl/portal/nl/kb/articles/cli%C3%ABnt-afwezig-video

 

 

 


    • Related Articles

    • Release notes 30 oktober 2020

      Release notes 30 oktober 2020 Algemeen IPad De geplande behandelingen werden in de agenda van de behandelaar en cliënt op de iPad niet op de correcte tijd getoond. Dit is recent al opgelost.   Vormgeving In diverse schermen is de vormgeving verbeterd ...
    • Release notes 5 oktober 2020

      Release notes 5-10-2020     Algemeen Er worden diverse verbeteringen aan de weergave van schermen in Roosterplatform doorgevoerd.   Notificatie Het notificatie icoontje is alleen beschikbaar voor de planner en niet meer zichtbaar voor de behandelaar. ...
    • Release notes 5 oktober 2021

        Cliënten Behandelaren van suggestie BUGFIX: Bij de berekening van de score wordt ook de activiteit van de behandelaar meegenomen.   Behandelaren Verplaatsen met de muis in agenda NIEUW: Het is mogelijk om een behandelaar rechten toe te kennen om ...
    • Release notes 12 oktober 2021

        Cliënten Behandelaren BUGFIX: Op de tegel met de prio behandelaren wordt nu ook bij een behandelaar met een domeincontract de discipline getoond. Bij het toevoegen van een prio behandelaar wordt de behandelaar met een domeincontract ook in de lijst ...
    • Release notes 26 oktober 2021

      Cliënten Suggestie van behandelaren NIEUW: Bij de berekening van de suggestie van behandelaren kan nu een peildatum worden meegegeven. Startend met de week met de peildatum wordt de suggestie berekend over een periode van 4 weken.  Dit kun je ...