Release notes 30 oktober 2020

Release notes 30 oktober 2020

Release notes 30 oktober 2020

Algemeen

IPad

De geplande behandelingen werden in de agenda van de behandelaar en cliënt op de iPad niet op de correcte tijd getoond. Dit is recent al opgelost.

 

Vormgeving

In diverse schermen is de vormgeving verbeterd waardoor de gegevens overzichtelijk en compact getoond kunnen worden.

Bijvoorbeeld bij de behandelaar is de onderstaande wijziging doorgevoerd


Oude versie


Nieuwe versie

Cliënten

Zoeken van een cliënt

Wanneer je een cliënt opzoekt in de cliëntlijst wordt naast de naam nu ook getoond M (man) of V(Vrouw) en de geboortedatum.

 

Algemene gegevens en domeinen

Bij de algemene gegevens van de cliënt kun je nu bij domeinen aanvinken bij welk domein een cliënt hoort.

Wanneer je via strategie – domein – een cliënt toevoegt aan een domein wordt dit ook zichtbaar bij de algemene gegevens van een cliënt.

Zo heb je altijd overzicht bij welk(e) domein(en) een cliënt hoort en kun je het ook gemakkelijk aanpassen.

 

Strategie cliënt en domein cliënten

Een roosterregel ingevuld op cliëntniveau overruled de roosterregel welke in is gevoerd voor het domein waartoe de cliënt behoort.

 

Nieuwe cliëntroosterregel

De roosterregel ‘Plan alle activiteiten op maximaal [X] dagen binnen een week’ Met deze roosterregel kun je aangeven dat bij een cliënt welke de gehele week beschikbaar is, de activiteiten verdeeld moeten worden over bijvoorbeeld 2 dagen.

Wanneer je gebruik wilt maken van deze roosterregel neem contact op met de consultant.

 

Nieuwe tegel gerelateerde cliënten

Bij de cliëntkaart is een nieuwe tegel toegevoegd met gerelateerde cliënten. Dit is de een stap in de ontwikkeling van het parallel plannen waarbij de cliënt ingepland kan worden voor bijv. fysiotherapie en de ouder tegelijkertijd een gesprek heeft met de maatschappelijk werker.

 

Behandelaren

Admincode verplicht

Een aantal klanten werkt met een koppeling met het ECD/EPD waarbij de gegevens van de behandelaren niet via de koppeling worden gesynchroniseerd maar handmatig worden ingevoerd in Roosterplatform. Bij het aanmaken van het account van de behandelaar is de admincode van de behandelaar een verplicht veld geworden. Zodat eenzelfde admincode niet bij meer dan één behandelaar kan worden ingevoerd zodat fouten met de admincode en problemen met de koppeling worden voorkomen.

 

Cliënten M/V

In de tegel van cliënten bij de behandelaar wordt achter de naam van de cliënt het geslacht van de cliënt getoond.

 

Activiteiten

Bij de behandelaar is een tegel met activiteiten toegevoegd waar de activiteiten voor deze behandelaar kunnen worden ingevuld om vervolgens in te plannen.

 

Strategie

Verbetering: roosterregel maximaal aantal behandelingen

In de telling van het maximaal aantal behandelingen werden ook de cliëntactiviteiten zoals rusten meegeteld, hierdoor werd onterecht een knelpunt aangeven. Daarnaast werden vervallen behandelingen onterecht meegeteld. Dit is opgelost.

 

Nieuw: roosterregel frequentie behandeling en rustdagen

Bij bepaalde frequentie X dagen tussen specifieke behandeling(en)

Met deze roosterregel kun je bijvoorbeeld aangeven dat wanneer cliënten 2 keer per week fysiotherapie behandelingen krijgen er dan 2 dagen tussen moet zitten. Deze regel kun je toepassen op het niveau van de organisatie en domeinen.

 

Nieuw: roosterregel behandelingen plannen op een bepaalde locatie

De behandelingen [x] worden ingepland op de locatie(s) [x]

Met deze roosterregel kun je aangeven op welke locatie een behandeling gepland moet worden, waardoor je minder verschillende behandelingen hoeft aan te maken.

Wanneer je gebruik wilt maken van deze roosterregel neem contact op met de consultant.

 

Nieuw: domein behandelaren activiteiten en roosterregels

In het domein van de behandelaren is een tegel met activiteiten toegevoegd waarin activiteiten voor alle behandelaren in dat domein kunnen worden gepland. Tevens is het mogelijk geworden om een groepsactiviteit voor alleen de behandelaren toe te voegen aan de activiteitenkaart, bijv. een vakgroepoverleg

Daarnaast zijn op dit domein een aantal bestaande roosterregels toegevoegd.

·      Inplannen op vast tijdstip

·      Laatste starttijd

·      Niet op dezelfde dag

·      Op dezelfde dag

·      Op specifieke dagen

·      Volgorde van behandelingen op dezelfde dag

 

Planning

Planmotor

Er is een nieuw type planmotor beschikbaar waar onder begeleiding van een consultant gebruik van gemaakt kan worden. Bij behandelingen en domeinen kan dan een prioriteit meegeven worden welke door de planmotor verwerkt wordt.


Knelpuntenscherm

In het knelpuntenscherm wordt bij de reden van het knelpunt getoond of de roosterregel geldend is vanuit het domein of de client.  Zo is het gemakkelijker te zien waarom deze behandeling een knelpunt heeft.

Daarnaast wordt wanneer je met de muis de datum aanwijst, zichtbaar welke prioriteit en strategie van toepassing is op deze behandeling. Het tonen van prioriteit is relevant wanneer er met het nieuwe type planmotor wordt gewerkt.


Ingezoomd knelpunt

Wanneer je vanuit de knelpuntenlijst inzoomt op een bepaald knelpunt en in dit scherm naar beneden scrolt blijft nu de tijdslijn bovenaan zichtbaar.

Wanneer er een knelpunt wordt afgehandeld, zullen direct gerelateerde items worden ververst zodat door deze afhandeling eveneens opgeloste knelpunten  direct geen knelpunt meer zijn.

Daarnaast worden wijzigingen in het groepenscherm welke ook effect hebben op de andere weergegeven groepen, direct bijgewerkt.

 

Planbord

In het planbord blijft de tijdslijn bovenaan zichtbaar wanneer je in het scherm naar beneden scrolt.

Tevens is een bugfix uitgevoerd waardoor de knoppen met opties om de weergave aan te passen weer zichtbaar zijn. Bij de cliënt wordt standaard de behandelcode getoond en via opties kun je switchen naar de naam van de behandelaar. Bij behandelaar wordt standaard de naam van de cliënt getoond en via opties kun je switchen naar de behandelcode


Dagplanning

Afspraak module

Er is een bugfix gedaan in de suggesties van de afspraakmodule in combinatie met specifieke beschikbaarheid in de agenda van de behandelaar alleen voor bepaalde activiteiten. Op de starttijd van de beschikbaarheid in de agenda werd onterecht een groene suggestie gegeven alsof er geen knelpunt was. Dit is opgelost.

 

Rapportage

Rapport Planning Mutaties

Er is een rapport toegevoegd waarin de planner kan zien welke mutaties hij/zij op een bepaalde datum in de definitieve planning heeft gedaan.

Inrichting

Behandeling

Bij een behandeling kun je aangeven of een behandeling cliëntgebonden is. Dit is een voorbereiding voor berekening van capaciteit.

Bij de behandeling kun je een standaardopmerking voor de behandelaar of voor de cliënt invullen. Dit is een voorbereiding om de opmerking via de koppeling aan Ecaris door te geven

 

 



    • Related Articles

    • Release notes 5 oktober 2020

      Release notes 5-10-2020     Algemeen Er worden diverse verbeteringen aan de weergave van schermen in Roosterplatform doorgevoerd.   Notificatie Het notificatie icoontje is alleen beschikbaar voor de planner en niet meer zichtbaar voor de behandelaar. ...
    • Release notes 5 oktober 2021

        Cliënten Behandelaren van suggestie BUGFIX: Bij de berekening van de score wordt ook de activiteit van de behandelaar meegenomen.   Behandelaren Verplaatsen met de muis in agenda NIEUW: Het is mogelijk om een behandelaar rechten toe te kennen om ...
    • Release notes 12 oktober 2021

        Cliënten Behandelaren BUGFIX: Op de tegel met de prio behandelaren wordt nu ook bij een behandelaar met een domeincontract de discipline getoond. Bij het toevoegen van een prio behandelaar wordt de behandelaar met een domeincontract ook in de lijst ...
    • Release notes 19 oktober 2021

        Cliënten Activiteit toevoegen aan behandelprogramma BUGFIX: Een activiteit kan nu ook aan het behandelprogramma toegevoegd worden als de behandelaren alleen domeincontracten hebben.   Middelen Specifieke beschikbaarheid NIEUW: In de agenda van een ...
    • Release notes 26 oktober 2021

      Cliënten Suggestie van behandelaren NIEUW: Bij de berekening van de suggestie van behandelaren kan nu een peildatum worden meegegeven. Startend met de week met de peildatum wordt de suggestie berekend over een periode van 4 weken.  Dit kun je ...