Release notes 5 oktober 2020

Release notes 5-10-2020

Algemeen

Er worden diverse verbeteringen aan de weergave van schermen in Roosterplatform doorgevoerd.

Notificatie

Het notificatie icoontje is alleen beschikbaar voor de planner en niet meer zichtbaar voor de behandelaar.

Afspraak toevoegen

Vanuit de agenda van de cliënt, de behandelaar en via dagplanning is het mogelijk om een afspraak toe te voegen en een reeds gemaakte afspraak te verzetten of te verwijderen. Nadat deze afspraak is gemaakt, verzet of is verwijderd wordt direct een mutatie verzonden naar het ECD/EPD. Een gemaakte afspraak is zichtbaar in de agenda van cliënt en behandelaar, onderaan in het behandelprogramma van de cliënt, in het scherm met het ingezoomde knelpunt en het planbord.

Voor alle ECD/EPD’s geldt dat de volgende afspraken gemaakt kunnen worden en verzonden via de koppeling:

-       Afspraak met 1 cliënt en 1 behandelaar

-       Afspraak met 2 of meer cliënten en 1 behandelaar

-       Afspraak met 1 cliënt met 2 of meer behandelaren

-       Afspraak met 2 of meer cliënten met 2 of meer behandelaren

Alleen voor klanten welke werken met Ecaris als EPD geldt dat ook afspraken met activiteiten alleen voor behandelaren of activiteiten alleen voor cliënten gemaakt kunnen worden.

Cliënten

Tegels

De volgorde van de tegels is aangepast. De agenda is naar links verplaatst en de roosterregels en de vaste behandelaren met prio naar rechts. Rechtsonder staat de opmerking voor de cliënt welke op het rapport van de cliënt wordt weergegeven.

Behandelaren

Tegels

De volgorde van de tegels is aangepast. Het contract en de agenda is naar links verplaatst en de tegel met cliënten waarvan de behandelaar een vaste behandelaar met prio is staat rechts.

Rechtsonder is de tegel activiteiten toegevoegd ter voorbereiding op het plannen van activiteiten voor de behandelaar in de toekomst.

Agenda

Er is een kleine wijziging doorgevoerd in de agenda zodat bij overlappende agenda-items de tekst van het item wat je met de muis aanwijst goed leesbaar is.

Oude versie

Nieuwe versie

Planning

Planning – stap 2 knelpunten oplossen – ingezoomd knelpunt

Weergave reden knelpunt is verplaatst van boven in het ingezoomde knelpuntenscherm naar onder in het ingezoomde knelpuntenscherm.

Oude versie

Nieuwe versie, onderaan het scherm

Dagplanning

Instroom

Wanneer in de huidige week een cliënt start met het behandelprogramma kon de cliënt vanaf de startdatum van het behandelprogramma en de afdeling worden ingepland. Wanneer de cliënt om 11.00 wordt ingepland door de planner kon de eerste behandeling eerder op die dag gepland worden. Dit is nu opgelost.

Wanneer een nieuwe cliënt wordt ingepland wordt deze vanaf het actuele tijdstip ingepland.

Inrichting

Behandelingen

Bij behandelingen wordt nu naast de code ook de naam van de behandeling direct getoond.

Bij de inrichting van de behandeling kun je aangeven of deze activiteit als afspraak gepland moet worden door het vakje voor afspraak aan te vinken. Deze activiteit kun je dan toepassen bij de afspraken.

Koppeling

Update berichten Ysis

In de koppeling met Ysis wordt bij een wijziging bij ruimte een update bericht verstuurd. Recent is gebleken dat dit update bericht ervoor kan zorgen dat een item welke al is afgehandeld in de timeline in Ysis, opnieuw als nog af te handelen wordt gezien. Het bericht update ruimte zal niet meer verstuurd worden naar Ysis.