Release notes 23 februari 2021

Release notes 23 februari 2021



Cliënten

Programma

VERBETERING: Wanneer je een programma hebt toegevoegd in een behandelprogramma, kun je deze weer verwijderen. Bijvoorbeeld in een situatie waarin je het verkeerde programma hebt toegevoegd.

 

Activiteit afspraak

BUGFIX: Het is niet meer mogelijk om een activiteit welke als afspraak wordt gebruikt, ook op te nemen in het behandelprogramma. Dit is namelijk niet de bedoeling omdat een afspraak op andere wijze dan een activiteit in een behandelprogramma wordt gepland.

 

Roosterregel #52 niet meer te gebruiken

VERBETERING: In de release van 26 januari is een aanpassing van roosterregel 42 gedaan, namelijk ‘een specifieke behandeling minimaal x keer bij specifieke behandelaar plannen" is aangepast door de toevoeging minimaal x keer i.p.v. exact 2 keer’. Hierdoor is roosterregel #52 overbodig geworden omdat deze ook aangaf hoeveel keer er minimaal bij een behandelaar gepland moest worden.

 

Strategie

Agenda activiteitendomein

NIEUW: In de agenda in het actviteitendomein kun je aangeven wanneer deze activiteit niet gepland mag worden.

Wanneer een groep op meerdere verschillende tijdstippen/dagdelen wordt gegeven, kun je hier gebruik van maken. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om verschillende groepsactiviteiten aan te maken omdat een groep op verschillende vaste tijden werd gegeven.

 

Roosterregel #91

NIEUW: Roosterregel #91 ‘Minimaal [aantal] keer plannen bij behandelaren in het domein [behandelarendomein]’.

Wanneer een groep meerdere keren wordt gegeven en deze verdeeld moet worden over verschillende behandelaren om bijv. hun deskundigheid te behouden, kun je deze regel toepassen. Deze roosterregel wordt toegepast tijdens het genereren van de planning zodat de behandelingen verdeeld worden over de verschillende behandelaren. Deze roosterregel geeft geen knelpunt wanneer deze activiteit bij een bepaalde behandelaar niet is gepland.

Deze roosterregel vul je in op activiteitendomein.

 

Planning

Planmotor

VERBETERING: Bij een cliëntgebonden activiteit welke alleen bij de behandelaar gepland wordt, werd toch rekening gehouden met de beschikbaarheid van de cliënt. Dit is niet nodig omdat deze activiteit alleen bij de behandelaar wordt gepland, hierdoor verbetert de kwaliteit van de planning.


Groepenscherm

VERBETERING: In het groepenscherm is het icoontje agenda voor de naam van de cliënt en de behandelaar om diens planning in te zien verwijderd. Deze knoppen zijn overbodig geworden doordat via de het wijzigen van datum en tijd van de groep de planning (in de vorm van ingezoomd knelpuntenscherm) van alle behandelaren en cliënten in de groep getoond wordt.

 

Dagplanning

Afspraak toevoegen

VERBETERING: Bij het toevoegen van een afspraak worden in de selectie alleen de actieve cliënten, behandelaren en behandelingen getoond.

 

Rapportage

Behandelaar

BUGFIX: In het rapport van de behandelaar werd een ongewenste lange periode geselecteerd wanneer de behandelaar in de agenda een einddatum in de verdere toekomst aan een inplanbaar agenda item had gegeven. Dit is aangepast en nu wordt in deze situatie toch in het alleen de geselecteerde week in het rapport opgenomen.

 

Kamernummer

VERBETERING: In het rapport van de behandelaar, discipline en vervoer is een kolom toegevoegd met het kamernummer van de cliënt.


Kennisbank

Video

Er zijn diverse video’s toegevoegd aan de kennisbank, bijvoorbeeld over domeinen, dagplanning, knelpunten afhandelen en het groepenscherm.

 

 

 

 

 


    • Related Articles

    • Release notes 8 februari 2022

      Strategie Roosterregel #84 VERBETERING: Roosterregel #84 'Client zo veel mogelijk aansluitend plannen met maximale [aantal] minuten tussen activiteiten' is uitgebreid met 'behalve bij activiteiten in het activiteitendomein [activiteitendomein]'. Zo ...
    • Release notes 1 februari 2021

        Planning Wijzigen dag en tijd groep VERBETERING: Vanuit het knelpuntenscherm kom je bij een groepsbehandeling in het groepenscherm om de knelpunten af te handelen. Wanneer je klikt op het potloodje bij datum en tijd zie je het ingezoomd ...
    • Release notes 2 februari 2021

      Algemeen Agenda’s VERBETERING: Bij het toevoegen van een (niet) beschikbaarheid in de agenda wordt automatisch de eindtijd een half uur later dan de starttijd ingevuld. Bijvoorbeeld de (niet)beschikbaarheid is ‘van 9:00’ dan is bij ‘tot’ automatisch ...
    • Release notes 9 februari 2021

      Algemeen Agenda’s VERBETERING: De knop om een item toe te voegen aan een agenda is nu in alle agenda’s hetzelfde ‘+ TOEVOEGEN’. Dit geldt voor de agenda van de cliënt, behandelaar, ruimte en de agenda in de domeinen.   Cliënten Einddatum ...
    • Release notes 16 februari 2021

      Cliënten Behandelprogramma VERBETERING: In het behandelprogramma wordt getoond wat het hoofdprogramma is en welke programma’s toegevoegd zijn aan dit hoofdprogramma. De te plannen activiteiten worden weergegeven per programma. Mobiliteitshulpmiddel ...